Írj nekünk
1173, Budapest, Pesti út 154.
dobos.tamas@nemos.eu
Mobil: +3630.2666.864
Megbízás
dobos.tamas@nemos.eu
Mobil: +3630.2666.864
interwine

2022-ben újra

WINE SUPERHEROES

A Nemos Creative Kft három alkalommal szervezte meg a Hungarian WebWineWriting versenyt, amelyen összesen közel kétszáz borszakíró vett részt szerte a világból, Indiától Dél-Afrikáig. Most itt az idő, hogy tudásunkat és kapcsolati tőkénket maguk a magyar borászok szolgálatába állítsuk, éppen ezért meghirdetjük az Interwine Díjat, egy kétfordulós versenyt a magyar borászatok weboldalai számára.

A 2021-es verseny eredményei

0+
Résztvevők
0+
döntősök
0+
nyertesek

A verseny főtámogatója:

Agrármarketing Centrum

A verseny kiemelt támogatója:

REKONTIR Cégcsoport

rekontir

A győztes díja

 •  A győztes megkapja az Interwine Díj 2021 / Interwine Award 2021 elektronikus jelvényeket (macaronokat), amelyeket minden anyagán szerepeltethet – és természetesen a honlapján is. Értéke eszmei.
 •  A győztesről bemutató anyag jelenik meg a brit vezető szakmai online kiadványban (The Drinks Business), a brit vezető online consumer kiaványában (Decanter.com), illetve a borok Google-ján (Wine Searcheren), amely a világ legátfogóbb boros keresőplatformja. A megjelenések összértéke: 2 500 000 Ft.
 • A győztes egy borát megkóstolja Andreas Larsson sommelier világbajnok, és a kóstolóról videó készül, amelyet elküldenek a borászat számára. Amennyiben a bor értékelése jó, felkerül a Tasted.Wine oldalra. Értéke: 150 000 Ft.
 •  A győztes komplett SEO auditot kap (komplex technikai kereső-optimalizálási tanulmány gyakorlati magyarázattal, amely körülbelül 30–40 oldal, magyarázó videó is készül hozzá). Értéke: 90 000 Ft.
 • A győztesről bemutató anyag készül, amely megjelenik a Hungarianwines.eu oldalon, angol nyelvű hírlevelében és a közösségi oldalakon. Értéke: 120 000 Ft.
 • A győztes kap egy kötetet a Századvég Kiadó gondozásában megjelent Borkommunikáció című kötetből, amelyet a Sánta Zoltán Emlékdíjas Dr. Veszelszki Ágnes szerkesztett.

A csak magyar nyelvű győztes díja

 • A győztes megkapja az Interwine Díj 2021 / Interwine Award 2021 elektronikus jelvényeket, amelyeket minden anyagán szerepeltethet – és természetesen a honlapján is.
 • A győztes egy borát megkóstolja Andreas Larsson sommelier világbajnok, és a kóstolóról videó készül, amelyet elküldenek a borászat számára. Amennyiben a bor értékelése jó, felkerül a Tasted.Wine oldalra. Értéke: 150 000 Ft.
 • A győztesről bemutató anyag készül, amely megjelenik a Hungarianwines.eu oldalon, angol nyelvű hírlevelében és a közösségi oldalakon. Értéke: 120 000 Ft.
 • A győztes 2 órás online SEO tanácsadást kap a főbb hibák gyakorlatias megoldási javaslataival. Értéke: 20 000 Ft.
 • A győztes kap egy kötetet a Századvég Kiadó gondozásában megjelent Borkommunikáció című kötetből, amelyet a Sánta Zoltán Emlékdíjas Dr. Veszelszki Ágnes szerkesztett.

Különdíjak

Rekontir Különdíj

A díjazott egy komplex üzleti tanácsadói csomagot kap 2 millió Ft értékben, amely a következőket tartalmazza:
teljes üzleti folyamatok áttekintése, üzletfejlesztési-, értékesítési és marketing tanácsadás, fejlesztési igények felmérése, koncepció tervek elkészítése új projektötlet esetén.

Spoti Studio különdíj

A díjazott egy egyedi SPOTI filmes csomagot kap, melynek tartalma egy 1+2 snittből (packshot+ 2 beauty snitt) álló, utómunkázott, zenével, animációval ellátott kisfilm.
A díjazottat a Spoti Studio art directora, Nagykálnai Tamás választja a nevezők közül.

Chris Dry Különdíj

A különdíj gazdája 1 órás online SEO tanácsadást kap a főbb hibák gyakorlatias megoldási javaslataival.
A díjazottat a Chris Dry SEO cég tulajdonosa, Száraz Krisztián választja ki a nevezők közül.

Peltan-Bros Különdíj

A díjazott borászat egy közeljövőben piacra kerülő borához nyomdakész grafikai címketervet készít.
A díjazottat a Peltan-Brosz art directora, Peltan-Brosz Roland választja ki a nevezők közül

Wineglass Communication különdíj

A díjazott egyegyalkalmas kommunikációs konzultációt vagy egy sajtóközleményt választhat, amelyet a Wineglass Communication díjazottal egyeztetett témában elkészít és sajtólistára kiküld.

A díjazottat a Wineglass Communication
<tulajdonosa, Tóth Adrienn választja ki a nevezők közül. A legjobb „sztorit” fogja értékelni.

Lazenne különdíj

A díjazott egy 6 palackos Lazenne Pro wine trolley-t kap, melynek értéke 60 000 Ft.

A díjazottat a Lazenne tulajdonosa, Paul Budny választja ki. A legjobban bemutatott
borturisztikai szolgáltatást fogja értékelni.

Bálint László Különdíj

A díjazott borászat egynapos borászati auditot, szaktanácsadást kap Bálint László DipWSET-től. A szaktanácsadás magában foglalja a borászat forgalmi és hordós tételeinek értékelését, a portfólió átvizsgálását, piaci pozíció és árazás áttekintését, sőt lehetőség lesz egy bor házasítására is. A díj értéke 110 000 Ft.

Borkommunikáció Különdíj

Dr. Veszelszki Ágnes évek óta kutat és oktat borkommunikáció témában, és elkészült az első Borkommunikáció című kötet is több neves hazai borszakíró közreműködésével. A könyv a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg.
A különdíjat, azaz a Borkommunikáció című albumot Dr. Veszelszki Ágnes annak a borászatnak adja, amelyik a legötletesebben, a legszemélyesebb hangon szólítja meg a honlap látogatóját.

Hungarianwines.eu különdíj

A díjazott féléves Hungarianwines.eu előfizetést kap (elkészül az angol nyelvű profiloldala 5 bor adatlapjával, illetve havonta egy angol nyelvű hír készül róla). A díj értéke 120 000 Ft.
A díjazottat a Hungarianwines.eu főszerkesztője, Németh Ágnes választja ki a nevezők közül. Az egyedi karaktert mutató honlapot fogja díjazni.

SZAKEMBEREK

Zsűri

Andreas Larsson
Andreas Larsson

sommelier világbajnok, Tasted.wine

A svéd sommelier 2007-ben nyerte el a világbajnoki címet a Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) szervezésében. A komoly teljesítményhez szerinte kell egy kis tehetség, sok munka és még több szenvedély. Előadóként és oktatóként is tevékenykedik, és elfoglaltsága ellenére egy 27 000 palackos pincével rendelkező svéd étterem tanácsadó sommelier-posztját is megtartotta. Tasted.wine című oldalán található az általa kóstolt és értékelt, jelenleg közel 23 000 bor leírása – köztük 136 magyar borral.

Lucy Shaw
Lucy Shaw

szerkesztő, the drinks business

Korábban a Decanter magazinnál dolgozott, ahol számos interjút készített, interjúalanyai közt sok hírességet találunk, mint Julian Sands színész, Julio Iglesias énekes vagy Ferran Adrià világhírű chef. A borok mellett legalább annyira érdekli a gasztronómia és London éttermei. A the drinks business szerkesztésén kívül gyakran publikál életmód- és luxusmagazinokban, fontos számára az irodalom, a zene, a képzőművészet és a fotográfia. 4-szer volt döntős a Louis Roederer Az Év Ígérete Borszakírója kategóriában, és egyszer jelölték a Louis Roederer Az Év Gasztro- és Borszakírója díjra.

Don Kavanagh

szerkesztő, Wine Searcher

Az írországi születésű Don Kavanagh akkor kezdett felfigyelni a borokra, amikor 1988-ban Londonba költözött. Innentől kezdve már nem csak Guinness-t fogyasztott… Azóta a bor–újságírás tengelyen található minden elképzelhető munkában kipróbálta magát, a csapostól a borkereskedőig, a mezőgazdasági tudósítótól a magazin szerkesztőig. A Wine Searcher online boros böngészőhöz 2014-ben került, 2015-től kapta meg a szerkesztői posztot, amelyet azóta is betölt – ezzel ő lett a Wine Searcher eddigi leghosszabb ideig pozícióban lévő szerkesztője. Még most sem tudja elhinni, mennyire szerencsés.

Zsiga György

társalapító, borvásárló, Novel Wines

Idén a brit Novel Wines borkereskedés nyerte el a Decanter Retail Awardot, azaz a vezető angol bormagazin legjobb borkereskedőnek járó díját kelet-közép-európai borok kategóriában. A magyarok mellett foglalkoznak többek közt grúz és horvát borokkal is, illetve olyan egzotikumnak számító országok tételeivel, mint Japán, Mexikó vagy Marokkó. Jól tudják, hogy a bor értékesítéséhez szükségesek a jó sztorik és a sok információ, és egy jól felépített, angolul is elérhető honlap igen nagy segítségére lehet a kereskedőnek.

Rádler Csaba
Rádler Csaba

Értékesítési és Marketing Vezető, REKONTIR

2015 óta tagja a magyar borászati fejlesztések szakértőjeként ismert REKONTIR Cégcsoport csapatának. Szereti a kihívásokkal járó komplex feladatokat, gyakran feszegeti a határokat a magán és szakmai életben egyaránt. „Jót s jól” vallja a borok és pezsgők világáról is. Szerencsésnek mondja magát, mert egy különlegesen erős csapattal segítik a magyar minőségi borászatok jelentős részét, Villánytól-Szekszárdig, a Balatontól egészen akár Tokajig és jónéhány nemzetközi ügyfelük is akad. A folyamatos fejlődésben, valamint a kapcsolatépítés fontosságában hisz. Közel 20 éve ismerkedik hazai és nemzetközi borvidékek remekeivel. Ezért is örül, hogy sikeres ügyfelekkel dolgozhat együtt kiemelt borászati projekteken.

Nagykálnai Tamás
Nagykálnai Tamás

art director, Spoti Studio

A kilencvenes évek legelején a Novotrade játékfejlesztő stúdiójának 3D grafikai részlegén kezdte junior designerként, majd néhány barátjával, kollégájával megalapította a Rotoscope Animációs Stúdiót, amely éveken át a kevés 3D reklámfilm- és utómunka-stúdiók egyikeként szolgálta ki a reklámügynökségeket. Később az NNG (korábban NavNGo – iGO) navigációs és szoftverfejlesztő vállalatnál volt közel 4 évig art directori pozícióban, ahol a márka globális bevezetésében vett részt, később freelancer designer/art directorként dolgozott reklámügynökségeknek. 2014 óta LT Communication / Spoti Studio senior art directori pozíciót tölt be.

Peltan-Brosz Roland

art director, alapító, Peltan-Brosz

A 2011-ben alapított Peltan-Brosz grafikai stúdió főleg a márkaépítéssel foglalkozik. A stílusukat intenzív vizuális kutatás, kísérletezés, progresszív útkeresés és hatékony implementációra való törekvés határozza meg. A készűlt vizuálokat az elegancia és a letisztultság jellemzi, szándékosan erőteljes formákat és egyértelmű elemeket használnak a márkák létrehozásakor. Kivonják a többletet és egyértelműséget adnak a létrehozott márkáknak. A stúdiót a zsűriben Peltán-Brósz Roland alapító képviseli.

Paul Budny
Paul Budny

tulajdonos, ötletgazda, Lazenne

„Champagne-ban, egy eldugott kis faluban megtaláltam a szerelmemet, hogy hagyhattam volna ott?” Nos, nem romantikus kaland esett meg Paul Budnyval és partnerével, hanem egy izgalmas kóstolót talált termelői champagne-okkal. Hogy a megismert pezsgőket hazavihessék, kitalálták a megoldást: a borbőröndöt. Ilyen viszont nem létezett, csak Kaliforniában, így társultak az amerikai céggel és létrehozták a Lazenne-t, az európai borbőröndöt. A honlapjukon remek tartalmakat kínálnak – egy bormagazinnak is dicséretére válna. Máig 750 000 palackot juttatott már célba épségben, és 150 viszonteladó látta meg a márkában rejlő potenciált.

Kriston Orsolya

újságíró, szerkesztő

A Decanter, majd a VinCE Magazin munkatársaként közel másfél évtizedet foglalkozott borújságírással, 2017 és 2019 között a magazin felelős szerkesztőjeként. Elkötelezetten keresi a borról való érthető, életszerű, közérthető és hasznos kommunikáció útjait, és fontosnak tartja az összes potenciális fogyasztói réteg megszólítását. Bölcsészként és jogászként végzett, jelenleg szabadúszó újságíró és szerkesztő, 2020-ban jelent meg A bor világatlaszának új magyar kiadása, melyen szerkesztőként dolgozott.

Dobos Tamás
Dobos Tamás

grafikus, webfejlesztő, Nemos Creative Kft.

Vizuális szakember és művészeti vezető, grafikus, akinek több mint másfél évtizede a bor is élete része. Dolgozott a VinCE Magazin és a Nők Lapja Café képszerkesztőjeként, és több külföldi weboldalt is készített, többek között a Steven Spurrier vezette Academie du Vin könyvkiadó honlapját. A Hungarianwines.eu alapítója és társtulajdonosa, aki nap mint nap azon munkálkodik, hogy a weboldalon keresztül a világon minél több emberhez eljussanak a magyar borokról szóló hírek.

Sergey Smolin

független borszakíró

Az orosz borszakíró és oktató többször járt már Magyarországon, s a magyar borok mélyebb megismerése igazi szenvedéllyé vált nála. A járvány kitörése, a bezártság jó alkalom volt arra, hogy nekilásson régóta dédelgetett tervének: egy minden eddiginél átfogóbb könyv megalkotására a teljes magyar borászpalettáról. Április óta megszámlálhatatlan munkaórát töltött azzal, hogy magyar nyelvű honlapokon próbálja megtalálni a keresett információt. Több mint valószínű, hogy nála többet senki nem tud a magyar borokról Oroszországban. Többször tartott mesterkurzust is magyar borokkal orosz sommelier-k számára.

Száraz Krisztián
Száraz Krisztián

technikai SEO expert, webshop SEO specialista, Chris Dry

Lelkiismeretes SEO szakember, aki több, mint 13 éve ugyanolyan alaposan figyel a Google irányelveire, mint az ügyfelek igényeire. Leginkább webáruházak (főleg Magento és Woocommerce) keresőoptimalizálásával foglalkozik, és szereti összefüggéseiben látni a dolgokat, így nem csak a SEO, hanem az eredményes konverzióoptimalizálás (CRO) és a felhasználói élmény (UX) is fontos szempont nála. Specialitása: webáruházak technikai SEO-ja. WSET L3 jelölt, borfesztiválok rendszeres résztvevője, tudósítója. Zárt csoportos borkóstolókat is tart.

Tóth Adrienn
Tóth Adrienn

dipWSET, Wineglass Communication

A Wineglass Communication alapítójaként borászatokat és borvidékeket segít kommunikációs céljaik elérésében. Közgazdászként végzett, boros ismereteit a vendéglátásban, a kereskedelemben és a szakújságírásban gyűjtött tapasztalatai mellett a Wine and Spirit Education Trust londoni diploma-képzésén szerezte meg. Szaktudását 2020-ban a Bormarketing című könyvében foglalta össze, amely azonnal megvalósítható kommunikációs technikákról és stratégiai gondolkozásról szól. (Azon honlapok esetében, amelyek készítésében részt vett, nem értékel zsűritagként.)

Németh Ágnes
Németh Ágnes

borszakíró, rendezvényszervező, külföldi kapcsolattartó

12 évig a VinCE Magazin főszerkesztője volt, majd társával megalapította a Hungarianwines.eu-t, amely 2016-os októberi indulása naponta szállítja a friss híreket a magyar borvilágról a világ minden pontjára precízen, pontosan, angolul. Ha nincs járvány, havonta utazik borversenyre, kiállításra, konferenciára, szüntelen gyarapítva szakmai kapcsolatait. Alapelve, hogy minden megkeresésre válaszolni kell, hiszen sosem tudhatjuk, hogy miből lesz gyümölcsöző együttműködés. Millesima Blog Awards díjas borszakíró.

A verseny menete

– A jelentkező borászatok, boros webshopok honlapjait 2 fordulóban, 2 különböző zsűri értékeli.
– A versenyre minden magyar borászat jelentkezhet (határon túli is).
– A versenyre jelentkezhetnek bort értékesítő webshopok is.
– Jelentkezési határidő: 2021. január 20. A zsűri január 20. előtt nem értékeli a honlapokat, tehát a jelentkezőknek eddig van idejük frissíteni, aktualizálni.
– A nevezési díj 8000 Ft + áfa, amelyet számla ellenében a megadott számlaszámra kell utalni.
– Január 20. és február 5. között zajlik az előválogatás, amelynek során a jelentkező borászatokból az előválogató zsűri kiválasztja a 25 legjobb honlapot. (Kisebb részvétel esetén a jelentkezők 30%-a juthat tovább.)
– Amelyik honlap nem jutott a döntőbe, annak még van lehetősége közönségszavazattal bejutni.
– Szavazni itt, a Borászatok menüpontban lehet február 5–15. között. Az 5 legtöbb szavazatot gyűjtő borászat szintén bejut a döntőbe.
– A döntő során neves külföldi és hazai szakemberek értékelik a honlapokat, így értelemszerűen csak az angol nyelven is működő honlapok kerülnek a döntőbe – viszont az angol verzió nélküliek között is hirdetünk győztest.
– A külföldi zsűri március 10-éig értékeli a honlapokat.
– Az eredményhirdetés és díjátadó időpontja: április 1. (online vagy valódi rendezvény a járványhelyzettől függően).

Miért érdemes jelentkezni?

– Mert a téli hónapok minden évben viszonylag eseménytelenek, most viszont különösen igaz ez. Érdemes tehát a nyugalmas heteket a rég elhanyagolt dolgokra fordítani, ami számos borászat esetében a honlap és annak frissítése.
– Mert minden egyes jelentkező 2 oldalas elemzést kap a honlapjáról tanácsokkal, javaslatokkal. Az elemzés kitér a következőkre: felhasználói élmény, tartalom, design, SEO (keresés-optimalizáció).
– Mert a 30 döntős oldalát mérvadó külföldi szakemberek fogják elemezni (lásd Zsűri).
– Mert a győztes milliós értékű díjazásban részesül (lásd Díjak).
– Mert a fődíjak mellett további különdíjak is gazdára találnak.
– Mert, ahogy a leírtakból is látszik: a részvétel díja egy prémium bor ára, ennél azonban minden egyes jelentkező többet nyer.

A szervezők

A verseny szervezője a Hungarianwines.eu angol nyelvű weboldal tulajdonosa, a Nemos Creative Kft. A cég három éve bonyolítja le nagy sikerrel a nemzetközi borszakíróversenyt, a Hungarian WebWineWritingot, és ugyancsak háromszor rendezte meg a hazai borvilág vándorló nyári networking eseményét, a Hungarian Gettogethert.

A bírálat szempontjai

Nem az a fontos, hogy mekkora adatmennyiség szerepel a honlapon. Egy kicsi, szűk portfóliójú borászat honlapja ugyanúgy esélyes a díjra, ahogy egy profi csapattal készített honlap. A következő szempontokat érdemes átnézni.

1. Megtalálhatóak-e a honlapon a legfontosabb alapinformációk: hol helyezkedik el a borászat, kik a csapattagok, mekkora léptékű a borászat, mi a rövid története, milyen borok készülnek, elérhetőségek?
2. Mennyire aktuálisak az ott szereplő információk?
3. Milyen felhasználói élményt nyújt a honlap, azaz milyen könnyű kezelni, navigálni az egyes menüpontok között?
4. Van-e webshop, s ha igen, működik-e. Kiderül-e minden (például a szállítási ár) a felhasználói felületen?
5. Mennyire informatívak a borleírások, technikai adatok?
6. Jól működik-e SEO szempontjából (azaz megtalálja-e a Google)?
7. Milyen esztétikai élményt nyújt a honlap? Mennyire harmonizál a tartalom a megjelenéssel?
8. Van-e pincelátogatás, s ha igen, mennyire alaposan és kedvcsinálóan jelenik meg?
9. Van-e tartalmas képanyag? A vizuális megjelenés mennyiben támogatja a márka ismertségét?
10. Van-e idegen nyelvű verzió, s ha igen, fel van-e töltve kellőképpen?
11. Mobil reszponzív a honlap, azaz jól működik mobiltelefonon is?
12. Van-e bármilyen egyedi, kreatív megoldás?

Győztesek

Abszolút győztes: Sauska pincészet

A magyar nyelvű honlapok közül a győztes : Bukolyi Marcell

Közönségdíj: Streit Zágonyi

 

 

A kényelmesebb böngészés érdekében Cookie-kat használunk